474 316 430 skola@2zskadan.cz
474 316 430 skola@2zskadan.cz

Pojď do školy pěšky!

Příští týden od 12. do 16. září proběhne na naší škole celostátní akce Pěšky do školy. Jedná se o tradiční podzimní výzvu, jejímž cílem je zvýšit počet dětí, které se budou pravidelně dopravovat do školy pěšky. Čím méně aut přijede až před školu, tím bezpečněji a příjemněji tam bude i pro vaše děti. 

Cesta do školy je příležitost hýbat se, popovídat si, někoho potkat nebo něco zažít. Chůze vás probere a nastartuje, je to balzám pro tělo i duši. Dopřejte svým dětem příjemnou ranní procházku a nechte je jít do školy pěšky nebo pojďte s nimi. Děti mohou přijet také na kole nebo koloběžce (nezapomeňte na zámek). Celý týden pak sbírá každá třída body a samozřejmě nejvíc bodů získá třída, která toho nachodí nejvíce pěšky. Navíc se děti spolu s rodiči mohou zapojit do soutěže o koloběžku Yedoo, batoh a další ceny.

S akcí se spojí dvě celoškolní akce. V pondělí si mohou děti místo batohu vzít jakoukoli vhodnou nádobu – kreativitě se meze nekladou. A v pátek potom společně posnídáme na školním pozemku nebo při nepřízni počasí ve třídě. 

Pojďte s námi pěšky do školy!